Bild och form på Folkunga






Hej!
Imorse hade jag Mediekommunikation i två timmar typ. Var en ganska slapp och rolig lektion. Och vi fick redovisa Helvetica för klassen och jag tänkte att jag skulle börja visa mina bilder jag hade tagit. Hade tio st, men hade bara sju eller åtta som var rätt. Men nöjd var jag ändå.

Efter Åsas lektion hade vi lunch, helt okej mat. Mättade magen iaf, vilket jag behövde. Var grymt hungrig. Efter lunchen gick jag och Nathalie in till stan och köpte glass på donken. Efter det tyckte vi att det var dags att åka till Folkungaskolan, där vi hade individuellt val. Aldrig varit på Folkunga förut, så kändes lite pirrit att gå dit, men det var inga problem att hitta salen vi skulle vara i, det tråkiga var väl att behöva gå upp för alla 5 stora trappor, hhaha. Motion varje måndag och fredag. Det var ju också första gången eller första dagen som vi hade in-valen. Har Bild & Form och det var ganska kul idag. Tur att vi hade fint väder så vi fick gå ut och rita.

Vi fick som uppgift att rita eller skissa med kol och hitta på och kolla runt på skolgården vad vi vill måla av. Och jag valde att skissa...aa det som är på bilderna. Blev ganska nöjd och fick bra kommentar av min lärare jag har i kursen, tackar! Fick också sluta en timme tidigare, lite skönt, fast det hade inte gjort så mycket om vi var kvar en timme till, för det var en rolig lektion tycker jag.

Efter skolan blev det att gå till bussen och åka till rese, där mamma sedan hämtade mig. När vi hade hämtat lillebror så gick vi till affären och handla lite myspys till kvällen, fick en glass med. Nu blir det att bara ta det lugnt äta något gott.
Imorgon blir det marknad i Ljungsbro
Kiss and hugs / J.


Skolan-MK

Hej!
Sitter i Stora Redaktionen och har Mediekommunikation. Håller på att göra affischer om olika designer som inte kommer förändras, tror vi. Ni fick en bra nyhet när vi kom till lektionen, läraren sa att vi skulle sluta 25 min tidigare, men just nu är det 55 min kvar, så jag får väl komma på någon mer design att göra i InDesign. Men frågan är vad, för det är inte jätte lätt att komma på något som inte kommer förändras.

Imorse hade vi idrott och då fick jag veta vad jag har i idrott, jag har VG. Riktigt nöjd! Fick fick ha lite styrketräning typ. Vilket va svettigt men nödvändigt för mig. Dags att röra på sig nu. Efter idrotten hade vi metortid, fick veta invalen, fyfan...på fredag har jag Bild och form på Folkungaskolan, aldrig varit där. Kommer gå vilse. Efter det hade vi samhällskunskap och började jobba lite. Fixade matkort med, fick en kalender, äntligen. Nu har jag Mediekommunikation som jag nämde i början. Och detta är min sista lektion btw, sen är det bussen hem till Kisa, yeah! PEACE!
Kiss and hugs / J.

Bakad goda snickers-kakor






Hej!
Idag är det söndag och mamma och jag har bakat snicers-kakor, dom blev jättegoda.
Plus att mamma hade fått reklam från Jessi Yoga, mamma och jag har pratat om att göra något tillsammans, och vi bestämde att vi skulle börja på yoga, så den 5/9 blir det att gå på yoga i Linghem, fint!
Ja, det var min dag, det hände inte så mycket.
Kiss and hugs / J.


Gå på stan helt ensam





Hej!
Imorse började jag kvart över åtta och hade medie kommunikation i nästan två timmar, har två lektioner efter varandra och det är likadan lektion, bara det att vi har en liten rast emellan. Men bara för att vi inte kunde logga in på datorerna så fick vi kolla på en film som heter Helvetica, vilket jag inte fatta vad det va för film. Men det visade sig att Helvetica var ett typsnitt, (SOM SER PRECIS LIKADANT UT SOM DEN HÄR TEXTEN JAG SKRIVER I) det är det typsnittet som heter Helvetica. Jag lägger liksom inte typsnittsnamn på minnet precis. Det är inte sånt jag tänker på. Men det roliga nu när jag tänker efter, är att överallt i tidningar, affisher m.m. står i Helvetica. Kvittar vart man kollar så finns Helvetica överallt.

Efter skolan idag hade jag typ 2 timmar kvar tills min buss kom. Plus att tjejerna tydligen hade en buss/tåg som gick ganska tidigt, så dom bara sprang ifrån mig när vi började närma oss rese. Så jag blev lämnad ensam. Då gick jag in till stan och kollade i affärer och jag hade absolut ingen shoppingkänsla. Hade visserligen mensvärk, men det var så tråkigt att gå ensam och så att jag bara ville hem. Men innan jag åkte hem till mamma så gick jag och köpte en liten blomma och skrev ett litet kort till henne med. Hon blev så glad så. Så var min dag, plus att det regna hela dagen idag med, piss väder.
Kiss and hugs / J.


Rix FM festivalen?



Hej!
Ikväll är det Rix FM festivalen i Lkpg, först ville jag dit med mamma. Men sen så ville ju vädret aldrig ge sig, så vi tänkte att vi stannar hemma ist. Sedan skriver jag på fb att jag hade mina funderingar om att gå på festivalen men pallar inte på grund av vädret. Men så kommenterar några av mina kompisar och säger att jag ska komma. Och när min vän Julia skriver att jag kan komma och träffa henne så vill jag jättegärna åka in och träffa henne.

Så vi bestämde att jag skulle åka in och vara där med henne och hennes två kompisar.Men sen innan jag tänkte åka så får jag ett sms av Julia där hon berättar att dom ska vara med ettorna och kolla på deras nollning ikväll, innan dom går till Rix FM. Visst tänkte jag, men sen när jag tänkte efter så kan ju nollningen hålla på hela kvällen och om dom ska kolla på den tills det är slut så lär jag ju aldrig kunna åka in till rese och träffa henne. Men får se hur det blir. Har fortfarande inte fått något sms av henne. Hoppas bara att hon tänker smsa snart, för jag vill gärna åka in snart, annars känner jag att jag lika gärna kan sitta här hemma och kolla på en film eller nåt. Men jag vill verkligen träffa Julia, har inte träffat henne sen hon bytte skola. Vilket var ett år sen nu.

Men men....det skulle vara kul om jag kunde komma ut och göra något med mina vänner, är så sällan med någon. Och nu har jag ju chansen. Synd att jag inte kollade upp det här med Rix FM tidigare, så man hade lite planerat. Men vafan...är inte så bra på att planera och tänka framåt. Klockan är 19.00 snart och ska jag åka in och gå dit själv eller ska jag vänta? för jag vet inte vilka mer som är där. Det har ju liksom redan börjat. Men jag vet inte. Jag tror säkert att jag känner många där, men jag kommer ju inte precis dit ensam. Lär ju inte hitta någon där, det är säkert massa folk där. Jag vill ju gärna komma dit med någon vän, blir ju lite roligare då. Håller tummarna för att Julia ska smsa snart. Ha en bra regnig fredagkväll och trevlig helg!
Kiss and hugs / J.


Träffa de nya SA, inriktning Media ettorna




Hej!
Imorse började jag tidigt för första gången sen jag börja skolan. Dagen börjar med att jag har samhällskunskap med en ny lärare, som jag aldrig träffat förut. Hon heter ochså Åsa, som min medie kommunikations lärare heter. Och den här Åsa som jag har i samhällskunskap hon verkar bra, väldigt pratglad. Lätt att jobba med. Det finns något jag inte gillar med denna kurs....det är precis som min kurs i 9an, SO! Jag tycker inte om SO. Och nu ska jag ha det igen...why?!

Sedan, efter att ha haft sam, skulle vi ga våran första fotografisk bild lektion, längtat. Vi fick börja lektionen med att träffa de nya ettorna som har inriktning media. Dom var lite fler än oss. Och dom hade mer killar, fusk! Vi skulle tydligen börja med att fotografera dom för att sedan ge vidare deras bilder till 3orna, som skulle intervjua dom. Efter att vi hade hjälpt dom med de så berättade Bella hur vi skulle jobba i år med i den här kursen. Vilket jag inte riktigt kommer ihåg vad hon sa, men bra och konstigt lät det iaf, hahaha! Sen innan vi sluta tyckte hon att vi kunde fixa de nya matkorts-foto, så det gjorde vi. Och när jag och tjejerna gick till gallerian för att fixa matkorten, så säger han som sitter där att vi fixar matkorten nästa vecka. Så på måndag kan vi fixa matkorten, fine!

Ja, så här har min tredje dag i skolan sett ut, inget speciellt egentligen..men så var den. Åkte hem till mamma idag btw. Åkte på lillebrors fotbollsträning och tittade på den, innan jag skulle till hans träning skulle jag vänta på Natha på station i Linghem, för att sedan gå till den fotbollsplan som han tränade på. Vi fick gå en bit, men det var skönt att ta en prommenad. Så här var min dag, peace!
Kiss and hugs / J.


Planering för att fixa mina två IG



Hej!
Idag började jag kvar över tio och hade mentortid. Och Bella, som är min mentor ville hjälpa mig och två till i klassen att ta igen de kurser som vi inte har klarat. Och dom kurser jag inte har klarat är matte och engelska. Så hon ville hjälpa mig att lägga upp en planering hur jag ska göra och så att jag klarar dom innan jag slutar 2an, vilket skulle vara skönt. Så vi gick till peddan och kollade vilka prov i matten jag behövde göra, vilket är typ alla förutom ett. Och i engelskan har jag hela kusren, det är massa muntligt och läsa en bok och skit. Jag gillar inte engelska och hoppas att det går bra ändå. Och som tur är så ska jag ju bara prata muntligt för en person, vilket är väldigt skönt. Men det kan vara svårt med, eftersom jag inte känner henne. Men det ska nog gå bra.

jag tycker det känns väldigt bra att jag har fått en planering nu, för jag vill verkligen inte ha något efter mig, och det är bra om man har iaf godkänt i grundämnerna, så jag satsar på det. Så på måndag efter skolan ska jag ha matte och börja med något kapitel som inte gick så bra. Ska försöka jobba så fort jag kan för att bli klar med matten, men ska samtidigt köra i min egen takt och kämpa på och samtidigt lära mig. Och på tisdag efter skolan ska jag gå och låna en roman på egelska. Tycker inte om att läsa engelska böcker och har själv svårt att läsa. Så får se om jag hänger med vad boken handlar om.

Efter mentortiden hade vi medie kommunikation, som vi hade med Anders förra året, men som vi nu har med Åsa ist. tyvärr har vi inte Anders längre, men jag tror "Anderslektionerna" blir bra ändå, även om vi har Åsa. Det är fortfarande mycket enskilt arbete, måste komma på egna idéer, vilket jag har lite svårt med, men har ju kamrater som kan hjälpa en på traven, haha..

Efter skolan åkte jag hem till pappa och behövde inte hjälpa till på jobbet, vilket var lite skönt, för jag var trött. Men senare till kvällen så kom städerskan inom mig tillbaka för att hjälpa pappa att städa. Den senaste tiden har jag städat mest, vilket samtidigt är bra tror ja. För pappa är alltid jätte trött och stressad och det förstår ja. Hoppas han får restaurangen såld snart. det behöver han. Och vi andra i familjen.
Kiss and hugs / J.


Första skoldagen, andra året på gymnasiet




Hej!
Idag var det första skoldagen, MEN den började ju bra. Kom försent men missade inte så värst mycket. Fick schemat idag och är inte helnöjd, varför vill jag inte berätta. Men vad ska jag göra, kan ju inget annat än gå efter det. Plus att min busskort är helt cp, kan ju inte åka hem till pappa, fast det gjorde jag ändå. För jag skulle till honom idag. Ska vara hos honom hela veckan. Eftersom jag är skriven hos mamma så kan jag bara åka till henne med mitt busskort. Men förra året fixade vi så jag kunde åka till pappa med, eftersom mina föräldrar har delad vårdnad över oss. Fast okej, jag och Natha kan ju åka hur, när vi vill. Men busskortet måste ju funka för att vi ska komma till Kisa. Så förhoppningsvis fixar både min systers rektor och min rektor det rätta busskortet till oss.

Imorgon börjar jag kvart över tio och sen får vi se hur lång den skoldagen är. Jag undrar hur jag ska göra på bussen, utan ett fungerande busskort?! får väl berätta för chauffören att jag har problem med busskortet, vilket jag har. Efter skolan imorgon iaf, åker jag antingen hem ensam till Kisa eller så åker jag med Natha, beroende på om hon väntar eller inte.

Just nu tar jag bara det lugnt och funderar på hur detta år kommer se ut. Det första jag ska fokusera på är att ta min utbildning, och verkligen gå in för det och pröva nya saker och absolut försöka lära mig och förstå. Och gå ofta till peddan och fixa mitt g i matte.
Kiss and hugs / J.


Ikano med Angelica, Alicia och Tindra!







Hej!
Idag skulle jag ha varit barnvakt en stund åt min systers döttrar, men det blev inte så, eller jag behövde inte. Men jag och Angelica bestämde att vi skulle gå på stan iaf och kanske hitta något. När vi träffades på rese så kom vi fram till att vi tog 10an till Tornby och kollar i affärerna på Ikano ist för Gränden. Säkrast för barnen också, så inte Alicia springer ut på vägen och grejer.

Igår när jag och Angelica bestämde att vi skulle gå på stan så tänkte jag att jag skulle eller behöver svart nagellack, och det var det enda jag behövde, så jag skulle inte köpa något mer än det. Men så blev det inte riktigt. Det blev lite mer än bara ett nagellack.
Det blev ett linne, en tröja, två par trosor och ett par leggings från BikBok, randig tröja, röd/rosa skjorta och en rollgrej (ta bort ludd från kläder) från GinaTricot, svart nagellack, ögonskuggepanna, deo och 7 par strumpor på H&M, skor på DinSko, gul skjorta från Cubus och nudlar, chips och glass på Willys. Det blev mitt köp idag. Där rök min tusenlapp som jag fick av pappa, det gick fort. Det är farligt att gå in i affärer, hehe...
Nu har jag ganska mycket nya kläder som jag kan använda. Behöver jag inte använda mina gamla kläder på ett tag, fint!

Efter shoppingen åkte vi hem till Angelica och tänkte äta, men jag hann inte, för mamma kom precis och hämta mig då. Alicia blev inte speciellt glad när jag skulle gå. hon ville så gärna att jag skulle vara kvar och leka med henne. Hon skulle bjuda mig på mat som hon hade lagat i sitt nya kök hon fick när hon fyllde år. Sötnosen då. Bara för att jag skulle gå så fick jag inte någon kram, tråkigt. Men så såg min dag ut.
Kiss and hugs / J.


Grillkväll med släkt









Hej!
Det är lördag och idag eller det var rättare sagt på kvällen min morbror med familj kom hit och grillade med oss. Vi började med att sätta oss på altan och prata lite pch senare bjöd mamma och Bengan på en sen välkomsdrink, barn och ungdomar tick alkoholfri, fast inte jag. jag fick en mycket god drink, som dom vuxna drack. Jag kommer sno receptet, hahah!
Sedan började vi känna oss hungriga så vi började grilla och tjena va hungrig jag var, jag åt för fort så jag kunde inte ta mer efteråt. Vilket var synd, för maten var så j*vla god! Efter maten så gick jag och mina två kill-kusiner Alexander och Lucas in till min stuga och bara satt där en stund, sedan ville dom kolla på en film och så fick det bli. Tyvärr hann dom inte se hela filmen, visserligen var klockan ganska mycket när vi började kolla på filmen, och deras lillasyster började bli trött så hon ville hem, vilket gjorde att vi inte kunde se klart på filmen, på grund av att hon ville hem. Så det var som hände.

Men jag hade det trevligt med Alex och Lucas. Spelade in en liten film på dom, snacka om dålig humor, vilket jag själv har med, hahhha! Detta får avsluta inlägget!
Kiss and hugs / J.


Bilar 2 i 3D med bror!









Hej!
Idag åkte jag och min lillebror in till Lkpg för att kolla på bio, Bilar 2 i 3D. Tänkte göra min bror lite glad och bjuda honom på bio, för jag vet att han gillar Blixten McQueen. Och han blev galet glad när jag berättade att vi skulle kolla på Bilar 2, större smile har jag aldrig sätt. Kände att jag gjorde något fint till mig bror, själv ville jag ju ochså se den. Och jag måste säga att den är mycket, mycket bättre än ettan. Den funkar till alla, så jag rekomenderar att ni kollar på den, iaf en gång, haha. Jag kan ju säga det att jag hörde några vuxna som skratta på bion med. Vi var inte speciellt ensamna i salongen, det var nästan fullt. Men är det premiär och många barn tycker om Bilar så är det solklart att det är många som vill se den så fort den kommer ut.

På väg till Lkpg så hade lillebror lite tråkigt på bussen så han satt och gjorde lite grimarser som jag gärna ville ta kort på. Och när vi skulle åka hem till mamma så blev han väldigt trött, jobbigt att kolla på bio. Han hade visserligen ont i magen innan vi kom till Lkpg. Jag försökte få hans mage att sluta göra ont med att han skulle pröva äta lite pommes från donken, och han åt. Men det var inte jättemycket. Men som tur var så hade jag vatten och en panodil som han kunde ta. När vi serdan gick till bion så mådde han bättre som tur var, för annars hade det inte varit roligt att sitta där och veta att han mår dåligt. Men allt gick bra och det blev en lyckad dag med lillebror Sebastian.
Så här var min dag med lillebror i Lkpg, trevligt. Älskar min bror <3
Kiss and hugs / J.


RSS 2.0